1 stk kalkunbryst
havens krydderurter
5 cm. rød snackpeber
½ tsk chilipulver
1 tsk citronpeber
1 dl madolie
groft salt
Bland i en plasticpose en marinade af 1 dl olie, 3 spsk finthakkede krydderurter (fx alm. timian, citrontimian, oregano, persille, citronmelisse, dild),
2 spsk finthakket rød peber, ½ tsk cilipulver og 1 tsk citronpeber.
Læg kalkunbrystet i posen og ælt marinaden godt ind i kødet.
Lad det trække i køleskabet 4-6 timer.
Hæld olien fra og læg kalkunbrystet i ovnfast fad, drys med groft salt. Brunes ved 250ºC i ca. ½ time, hvorefter der hældes lidt vand ved. Steges videre til stegetermometret viser ca. 85ºC.
Tips: Serveres med hasselbackkartofler og "gammeldags" grøn salat med flødedressing og jordbærskiver.