Logo

Rødspættefileter med rejer og salat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rødspættefileter med rejer og salat

 

Nyd en lækker salat med kolde fiskeruller, rejer og en frisk krydderurtedressing.

2 personer. Er du alene så halver portionen.  Arbejdstid: 20 min.  Kogetid. 8 min.

#

250 g rødspættefileter

1-2 skalotteløg

15 g smør

1 dl hvidvin

1 bakke grøn salat

1½ dl cremefraiche 9% eller 18%

½-1 tsk dijonsennep

1 håndfuld dild, purløg og persille

150 g pillede rejer

salt og peber

 

Tilbehør: flûtes

*

Krydr fiskefileterne med salt og peber, og rul dem let sammen.

 

Pil skalotteløgene, og hak dem fint.

Sauter skalotteløgene bløde i en gryde med smør, og tilsæt hvidvin.

Giv det et opkog, og skru ned for varmen.

Læg fiskefileterne i gryden, læg låg på, og lad dem simre ved svag varme i 6-8 min.

Tag fisken op af gryden, og lad den køle af på en tallerken.

 

Skyl og slyng salaten.

Rør cremefraiche sammen med sennep og finthakkede krydderurter, og smag til med salt og peber.

 

Anret fisken på salat, og hæld et par skefulde af den kolde krydderurtesauce over.

Drys med rejer, og server fx med lun flûtes.

 

TIPS: Damp evt. nogle grønne asparges eller små blomkålsbuketter, og anret dem på salaten.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.550 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her