Remouladesauce:
½ uskrællet æble , fx coxorange (ca. 50 g)
2 spsk finthakket løg
1 dl remoulade (færdigkøbt)
3 spsk hakket frisk persille
¼ tsk ostindisk karry
½ tsk sukker
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
2,5 dl ymer
Rødspættefileter:
8 rødspættefileter (ca. 500 g)
3 spsk rasp
3 spsk hakket frisk persille
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
25 g smør
Salat:
1 liter icebergsalat i strimler (ca. 175 g)
125 g optøede frosne fine ærter
Tilbehør:
1 kg kartofler
1 citron
Remouladesauce: Fjern kernehuset og skær æblet i meget små tern.
Bland æbletern, løg og remoulade i en skål. Tilsæt persille og krydderier.
Vend ymeren i og stil remouladesaucen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag saucen til.
Rødspættefileter: Rens evt. fileterne, skyl og tør dem godt.
Fold fileterne på tværs med skindsiden indad.
Luk hver filet med en kødnål eller tandstikker.
Bland rasp, persille, salt og peber og vend fiskene heri.
Lad smørret blive gyldent i en stor pande.
Steg fiskefileterne ved jævn varme, ca. 4 min. på hver side, til kødet er fast og hvidt.
Ved serveringen: Læg salat og ærter lagvis i en skål.
Fjern forsigtigt kødnålene og anret fileterne på et fad.
Server remouladesaucen i en lille skål ved siden af.
Tips: Hvis den færdigkøbte remoulade er tyk/stærk, kan man evt. anvende lidt mindre af den eller tynde med lidt mælk.
Fryseegnet: Nej.