Logo

Rødspættefileter med remouladesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rødspættefileter med remouladesauce

Remouladesauce:

½ uskrællet æble , fx coxorange (ca. 50 g)

2 spsk finthakket løg

1 dl remoulade (færdigkøbt)

3 spsk hakket frisk persille

¼ tsk ostindisk karry

½ tsk sukker

¼ tsk groft salt

friskkværnet peber

2,5 dl ymer

Rødspættefileter:

8 rødspættefileter (ca. 500 g)

3 spsk rasp

3 spsk hakket frisk persille

1 tsk groft salt

friskkværnet peber

25 g smør

Salat:

1 liter icebergsalat i strimler (ca. 175 g)

125 g optøede frosne fine ærter

Tilbehør:

1 kg kartofler

1 citron

 

Remouladesauce: Fjern kernehuset og skær æblet i meget små tern.

Bland æbletern, løg og remoulade i en skål. Tilsæt persille og krydderier.

Vend ymeren i og stil remouladesaucen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag saucen til.

Rødspættefileter: Rens evt. fileterne, skyl og tør dem godt.

Fold fileterne på tværs med skindsiden indad.

Luk hver filet med en kødnål eller tandstikker.

Bland rasp, persille, salt og peber og vend fiskene heri.

Lad smørret blive gyldent i en stor pande.

Steg fiskefileterne ved jævn varme, ca. 4 min. på hver side, til kødet er fast og hvidt.

Ved serveringen: Læg salat og ærter lagvis i en skål.

Fjern forsigtigt kødnålene og anret fileterne på et fad.

Server remouladesaucen i en lille skål ved siden af.

 

Tips: Hvis den færdigkøbte remoulade er tyk/stærk, kan man evt. anvende lidt mindre af den eller tynde med lidt mælk.

Fryseegnet: Nej.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 10.338 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her