4 Personer
750 g svinekød (skinkekød) i tern
1 løg på ca. 50 g
3 æbler fx Belle de Boskop æble
1 knivspids stødt kanel
3 dl svinebouillon
ca. 50 g smør
ca. 3 spiseskeer friskrevet peberrod
Salt og peber
Tilbehør:
Små pillekartofler eller et godt madbrød
Tilberedning: Pil og hak løget groft. Fjern kærnehus, stilk og blomst fra æblerne, men skræl dem ikke. Skær et æble i helt små terninger. Brun svinekødsterningerne i eget fedt eller hvis det er magert evt. i smør. Tilsæt løg og æbleterninger, drys kanel, salt og peber på og varm det godt igennem. Hæld bouillon over og lad retten simre under låg ganske svagt i ca. 15 minutter til køddet er mørt.
Tag køddet op og hold det varmtPurer saucen gennem en sigte og smag den til med peberrod, salt og peber.
Skær resten af æblerne i terninger og steg den i smør på panden. Bland dem i saucen sammen med køddet. Server med små kartofler eller et godt brød.
--