6 poussiner
smør til stegning
salt og peber
Sauce:
2 dl hvidvin
2 finthakkede skalotteløg
5 dl god fjerkræfond (evt. dåse)
½ dl portvin
25 g smør
majsstivelse til jævning
25 g trøfler (dåse eller glas)
salt og peber
Tilbehør:
letkogt broccoli
små kartofler
A. Tør poussinerne ud- og indvendig og brun dem i smør.
Brun også kartoflerne i smør.
Drys poussinerne med salt og peber, læg dem i et fad sammen med kartoflerne og steg begge dele i ovnen ca. 35 minutter.
B. Til saucen koges hvidvinen ind til en tredjedel med finthakket løg.
Tilsæt herefter fond og portvin og lad det koge igennem 4-5 minutter.
Si saucen og pisk smørret i.
Smag til med krydderier, jævn saucen, og tilsæt strimler af skrællet trøffel og juicen fra trøflerne.
C. Del poussinerne i bryst og lår og servér på varme tallerkner med saucen og tilbehøret.