Er du på jagt efter en god måde at tilberede disse fine ørred
fisk på. Vælg denne opskrift af for den er bare ALTID velsmagende J Hel ørred er helt klart en livret for fiskespisere.
Til 1 person.
# Ingredienser til hel ørred med timian og citron:
1 hel ørred, renset for indvolde
1 dusk timian
1 tsk havsalt
1 spsk olivenolie
½ citron
2 laurbærblade
*
Fremgangsmåde:
1. Skyl ørreden grundigt og fjern skæl ved at skrabe mod
skælretningen med en skarp kniv.
Dup den tør med køkkenrulle.
2. Pluk timian og bland den med salt. Rør olivenolie i.
3. Gnid timianblandingen ind i ørreden, lidt udenpå og det
meste indeni.
Læg den i et smørsmurt ildfast fad.
4. Skær citron i to halve og skær enderne af, så de er
flade.
Skær et snit i den brede ende og læg et laurbærblad deri.
Sæt citronerne i fadet på den smalle ende.
5. Stil fadet i en forvarmet ovn ved 250 °C i 10 min.
Hvis kødet slipper benene på det tykkeste sted er fisken
færdig.
Kødet falder nu meget nemt af benene og citronen er blevet
sødlig og marmeladeagtig.
6. Server en hel fisk med en citron, stegte kartofler og en
god salat til hver/en person.