Portugisisk torsk er noget mere spændende end den hjemlige
kogte version.
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. ½ time
#
750 g fersk eller frossen torsk i hele skiver
2 store løg
50 g smør
1 spsk olie
1 fed hvidløg
5 hele peberkorn
500 g meget modne tomater eller 1 ds (400 g) flåede tomater
1½ dl tør hvidvin
1 laurbærblad
*
1. Lad evt. den frosne fisk tø op.
Pil løgene og hak dem fint.
Svits dem i smør og olie i en gryde, til de er gyldne.
Pres hvidløgsfeddet og lad det svitse med.
2. Tilsæt kvarte tomater eller dåsetomater med væde.
Hæld hvidvinen ved og læg et laurbærblad samt peberkornene
i.
3. Bring det i kog og lad det snurre i 10 min.
Læg torskeskiverne i, læg låg på og lad fisken snurre, til
kødet er fast og hvidt (ca. 10 min.).
Smag evt. til med salt.
4. Serveres i gryden med friskbagt grovbrød til.