4 store milde løg, evt. salatløg
10 friske salvieblade
3 spsk smør
350 g hakket lammekød
den revne skal og saften af ½ citron
½ kop rødvin
1 tsk bouillonpulver
1 dl cremefraiche 38%
2 spsk reven parmesanost
¼ bouillon
Løgene pilles og overhældes med kogende vand.
Lad dem stå i vandet i ca 10 minutter.
Salvieblade ne skylles og hakkes groft.
Udhul forsigtigt løgene med en kniv og en spids teske og hak indmaden
fint.
Smelt 2 spsk smør på en stegepande og lad det hakkede løg snurre
gennemsigtigt.
Kom det hakkede kød ved, drys med salt og peber og brun det hele
under omrøring.
Tilsæt salvieblade , citronskal, citronsaft og rødvin, rør godt rundt,
smag til med bouillonpulver og lad det hele koge svagt i 10 minutter.
Bland creme fraichen i og fyld farsen i de godt afdryppede, udhulede
løg.
Stil løgene i et rundt, ovnfast fad, hæld bouillonen ved og lad løgene
småkoge for middel varme og under låg i 45 minutter.
Drys de fyldte løg med den revne ost, fordel resten af smørret over dem
i små flager og lad løgene gratinere 5 minutter i en 250ºC varm ovn
eller under grillen.
Hertil passer bondebrød eller landbrød.
Tips: Til denne ret skal anvendes hakket kød i ordets bogstaveligste
forstand. Det vil sige ikke noget med at lade lammekødet gå igennem kødmaskinen. Kødet skal først skæres småt ud og derefter bearbejdes med en stor, skarp kniv.
Man skal kunne mærke de små kødstykker i farsen.