Pizza og pasta er favoritter i mange familier, og det er
både hurtig og billig mad. Her får du opskriften på pizza med tomater og løg.
Se også Pasta med grønne ærter og bacon.
Arbejdstid: 25 min. Hævetid: 1 time Stege/bagetid: 35 min.
Ikke fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
10 g gær
1¼ dl vand (lunkent)
200 g pizzamel
½ tsk salt
Fyld:
500 g løg (fintsnittede)
1-2 fed hvidløg (fintsnittet)
1 spsk olie
250 g tomater (eller champignon)
100 g ost (revet)
salt og peber
Drys: persille
*
Rør gæren ud i vand og ælt de øvrige ingredienser i.
Ælt dejen igennem i 5 min. og lad den hæve til dobbelt
størrelse i ca. 1 time.
Steg løg og hvidløg langsomt bløde og gyldne i olie 15-20
min.
Smag til med salt og peber og lad dem køle lidt af.
Sæt en bageplade i ovnen og tænd på 250 °C.
Del dejen i to stykker, ælt dem til kugler og rul dem flade
med en kagerulle.
Læg dem på bagepapir.
Fordel løgene på dejen, men hold en kant på 1 cm fri.
Fordel tomater eller champignon over løgene og drys med
revet ost.
Flyt pizzaerne med bagepapir ind på den varme bageplade
(brug evt. en anden bageplade til at flytte dem med) og bag dem i 12-15 min.
Drys med hakket persille eller persilleblade og nyd straks
evt. med en grøn salat eller en tomatsalat.
TIPS: Supplér pizzaen med lidt fintsnittet pølse eller
skinke, lidt ansjosfileter eller tunfisk. Et par kogte kartofler i små tern
eller andre grønsager kan også bruges.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin