1 ½ dl vand
25 g gær
1 tsk salt
1 spsk olivenolie
250 g pizzamel eller hvedemel
Fyld:
70 g tomatpuré
1 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
4 modne tomater
100 g hel mozzarella
50 g pinjekerner
frisk basilikum
*
Dej:
Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt salt, olie og hvedemel.
Ælt dejen godt og stil den til hævning et lunt sted i ca. 20 min.
Rul dejen ud på et meldrysset bord.
Form den til 4 eller 6 minipizzaer.
Læg pizzaerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Fyld:
Rør tomatpure med presset hvidløg og olie og fordel det på pizzabundene.
Skær tomaterne i skiver som skæres i kvarte.
Fordel tomaterne på tomatsaucen sammen med skiver af mozzarella, pinjekerner og basilikumblade .
Bag pizzaerne ved 200ºC i 10 min.