Logo

Pizza med tomater, kødfyld og ost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Det gode ved den her opskrift, bortset fra at pizza er nemt og hurtigt at lave, er, at du helt selv bestemmer kødfyldet. Så det er lige meget om du er til bacon, peperoni eller

 

 

Dej:
2 ½ dl fingervarmt vand
25 g frisk gær
½ tsk salt
2 spsk olie
hvedemel

Fyld:
4-500 g friske tomater (eller 1 ds fl. tomater)
1 lille finthakket løg
Kødfyld efter smag og behag (eller hvad køleskabet byder på) fx.
hakket oksekød og bacon, oksefilet og bacon, skinke, champignoner og
rejer, skinke og pepperonipølse, osv.
150-200 g revet ost fx. mozzarella, men anden ost med et højt indhold af tørstof er også velegnet
oregano (et ordentligt drys tak)
salt
peber (eller chili)
krydderolie

*

Rør gæren ud i vandet, og tilsæt lidt hvedemel (ca. 2 dl ), salt og olien.
Rør gerne længe (fx. i food processor) og tilsæt så meget hvedemel at dejen stadig "hænger i".
Tag dejen ud på bordet og ælt den godt (gerne 5-10 min.) og lad den optage så meget hvedemel at den kun lige netop slipper bordet.
(tricket er at få dejen æltet med så lidt hvedemel som muligt, herved bliver den let og luftig).
Lad dejen stå mindst ½ time og ælt det så godt igennem igen,
(du kan også lave dejen i god tid, og så bare lade den stå lidt køligt) og lad så dejen stå igen mens du forbereder fyldet.

 
Hak tomaterne groft og kom dem i en tykbundet gryde, lad tomaterne
koge ind til en god tomatsauce og smag til med salt og chili til sidst.
Imens tomaterne koger forbereder du det øvrige.
Sæt gryden med tomatsauce i et vandbad til afkøling.
Rul dejen ud til den fylder bradepanden, lad den være 2-3 mm. tyk.
Fordel tomatsaucen, løget, kødfyldet og osten over dejen (peperoni og
bacon kan du vente med at lægge på til efter osten) giv et drys oregano
og sæt så pizzaen i ovnen.
Bages i en HED ovn 250ºC nederst i ovnen. Hold øje med pizzaen den
skal have fra 10-20 minutter afhængig af ovnen.
Den skal være lidt sprød i bunden og kun lige have taget farve på toppen.
Lige når du har taget pizzaen ud af ovnen kan du så lige hælde en lille skefuld krydderolie ud over.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.793 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her