Ælt evt. din
pizzadej sammen om morgenen med koldt vand, og sæt den i køleskabet. Lad dejen
hvile 30-60 minutter ved stuetemperatur og du er klar til at bage verdens
bedste pizza.
2 pizzaer.
Er du alene så halver
portionen. Arbejdstid: 35 min. Hævetid: 1-1½ time. Bagetid: 10-12 min.
#
Pizzadej:
15 g gær
2½ dl vand
½ tsk sukker
300 g pizzamel (tipo
00)
1 ½ tsk groft salt
1 spsk olie
lidt durummel
Fyld:
200 g færdigkøbt
pizzasauce
150 g mozzarellaost
lidt olie
flagesalt og sort
peber
frisk basilikum
*
Rør gæren ud i
vandet (maks. 37 °C), og tilsæt sukker og mel (hold lidt tilbage).
Ælt dejen i 5-8 min,
og tilsæt salt og evt. olie.
Dejen skal være blød
og elastisk tilsæt evt. det sidste mel, hvis dejen er for klistret.
Lad dejen hæve
tildækket i 1 times tid.
Vend dejen ud på
meldrysset bord, og del den i 2 stykker.
Form dem til kugler,
og lad dem hvile i 20-30 min. hvis du har tid.
Sæt 2 bageplader i
ovnen, og tænd på 250-275 °C varmluft.
Rul dej kuglerne ud
til to pizzabunde i den tykkelse, som du foretrækker.
Læg dem på hver sit
stykke bagepapir.
Smør de to pizzabunde
med tomatsauce, og sæt dem ind på de varme plader i ovnen i 5 min.
Dryp mozzarellaosten
af, og skær den i tynde skiver.
Fordel dem på
pizzaerne, og bag i ca. 5 min mere.
Stænk pizzaerne med olie,
og drys med flagesalt og friskkværnet sort peber.
Pynt med
basilikumblade, og server-straks.
TIPS: Du kan
erstatte tomatsaucen med friske cherrytomater skåret i halve. Drys 1 spsk
saltede kapers på tomaterne, og fordel mozzarellaskiverne over. Bag i ca 10
min, og pynt med rucolasalat.
Pizza Margherita er en typisk napolitansk pizza med San
Marzano tomater, mozzarella fior di latte, frisk basilikum, salt og ekstra
jomfru olivenolie.
En udbredt fortælling lyder at pizzamanden Raffaele Esposito
fra Pizzeria Brandi i juni 1890 opfandt en ret kaldet "Pizza Margherita"
til ære for dronnignen af Italien, Margherita af Savoyen, og Italiens samling,
siden ingredienserne er tomat (rød), mozzarella (hvid) og basilikum (grøn),
hvilket skulle repræsentere de samme farver som landet flag Tricolore.
Dette er dog sandsynligvis en legende, da pizza med diss
ingredienser også blev fremstillet i Napoli mellem 1796 og 1810.[
Molto
delizioso - prova te stesso.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin