Logo

Pizza med kartofler og oliven

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pizza med kartofler og oliven

 

Pizzaen har få og enkle ingredienser, der passer perfekt til hinanden.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 12 min.

 

Pizzabunde:

15 g gær

2½ dl vand

½ tsk sukker

ca.-300 g pizzamel (tipo 00)

1½ tsk groft salt.

evt. 1 spsk olie

lidt durummel

 

Fyld:

3-4 pesto eller oliventapenade

300 g kartofler

12 ansjosfileter

lidt frisk rosmarin

150 g italiensk mozzarellaost

1 spsk olie

sort friskkværnet peber

12 sorte oliven

*

 

Rør gæren ud i vandet (maks: 37 °C), og. tilsæt sukker og mel (hold lidt tilbage).

Ælt dejen . godt igennem (5-8 min], og tilsæt salt og evt. olie.

Dejen skal være blød og elastisk - tilsæt evt. det sidste mel; hvis dejen er for klistret.

Lad dejen hæve tildækket 1 times tid.

 

Sæt 2 bageplader i ovnen, og tænd på 250-275 °C varmluft.

Vend dejen ud på meldrysset bord, og del den i 2 stykker.

Form dem til kugler og lad dem hvile 20-30 min. hvis du har tid.

Rul dem ud i den ønskede tykkelse, og læg dem på to stykker bagepapir.

 

Smør dejen med pesto eller tapenade.

Skrub kartoflerne rene, og skær dem i papirtynde skiver på et mandolinjern.

 

Fordel kartoffelskiverne på pizzaerne sammen med halve ansjosfileter og rosmarinnåle.

Riv mozzarellaosten groft, og fordel den på pizzaerne.

Stænk med olie, og læg pizzaerne ind på de varme bageplader.

Bag dem i 10-12 min.

Kværn peber over pizzaerne, drys med oliven og server straks.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.652 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her