Her er nogle gode sager til børn og barnlige sjæle: Mættende
pizza med bacon og en overraskende is!
Pizza med bacon og
majs
Arbejdstid: 45 min. Hævetid: 1 time. Stege/bagetid: 20 min. 4
personer
#
Dej:
25 g gær
4 dl lunkent vand
ca. 600 g italiensk pizzamel
2 tsk salt
2 spsk olie
Fyld:
125 g bacon i skiver
1 lille glas tomatpesto eller færdig pizzasauce
100 g frosne majskerner
125 g cherrytomater
150 g revet ost
frisk basilikum eller rucolasalat
*
Rør gæren ud i lunkent vand (maks. 37 °C) og ælt de øvrige
ingredienser i.
Ælt dejen ca. 5 min. og lad den hæve tildækket til dobbelt
størrelse ca. 1 time.
Del dejen i 4 stykker, form dem til kugler og rul dem flade
med en kagerulle.
Læg dem på bageplader med bagepapir.
Tænd ovnen på 225 °C varmluft.
Læg baconskiver ud på en bageplade med bagepapir og bag dem i
ovnen, til de begynder at blive gyldne, men ikke sprøde ca. 5 min.
Tag dem ud og skær dem i lidt mindre stykker.
Fordel saucen på dejen, så der holes en kant fri på 1-2 cm.
Drys med majskerner, bacon, halve cherrytomater og ost.
Bag pizzaerne 12-15 min.
Pynt med basilikum eller salat og server straks.
TIPS: Kogte kartofler i skiver eller terninger er også gode
som pizzafyld.
Flødeis med
karamelliseret bacon
Arbejdstid: 45 min. Koge/bagetid: 20 min. Frysetid: 4-6
timer Fryseegnet.
En overraskende og lækker is med små stykker bacon i. Hvis
du synes, at det er for vildt, så vend hakket mørk chokolade i iscremen i
stedet for bacon.
#
125 g bacon i skiver
2-3 spsk farin
2½ dl mælk
125 g rørsukker
1 stang hel kanel
6 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
2½ dl piskefløde
*
Tænd ovnen på 225 °C.
Bred baconskiverne ud på en bageplade med bagepapir og drys
dem med farin.
Bag dem ca. 7 min. på hver side og læg dem til afdrypning på
en rist.
Hak dem fint i en hurtig hakker/ foodprocessor eller med en
kniv.
Giv mælk, rørsukker og kanel et hurtigt opkog og lad det trække
10 min.
Tag kanelstangen op og pisk æggeblommerne i.
Pisk det over svag varme eller vandbad, til massen får en
cremet konsistens (det må ikke koge).
Hæld det straks over i en skål til afkøling.
Pisk fløden til skum og vend den i den afkølede creme sammen
med baconstykkerne.
Fyld iscremen i en form og sæt den i fryseren 4-6 timer.
Rør i isen hver halve time, indtil den er frossen.
Tip: Tilsæt evt. også hakkede nødder eller peanuts.
Du kan også bruge en god færdigkøbt vaniljeis: Lad den blive
blød og vend hakket karamelliseret bacon (og evt. nødder) i. Hvis du har en
ismaskine, kan du bruge en opskrift på vaniljeis og tilsætte baconstykkerne,
når isen er næsten færdig.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin