300 g hvedemel
25 g gær
1 ½ tsk salt
3 spsk oliven olie
1 ½ dl koldt vand
*
Smuldr gæren i en skål, drys salt over, lad det stå et par minutter til det væsker, og rør så gæren ud.
Tilsæt vand, olie og hvedemel og ælt til dejen er blød og smidig. Juster evt. dejens konsistens med lidt mere hvedemel. Dejen må IKKE være for fast.
Dejen dækkes nu med et hårdt opvredet viskestykke, og skal nu stå køligt/koldt og hæve helst ikke under 8 timer, og et døgn er helt fint. Laver man dejen aftenen før den skal bruges, er det fint at sætte den i køleskabet og så tage den ud først på eftermiddagen, så den kan nå at blive tempereret. Den lange hævetid er med til at gøre bunden ekstra lækker.
Rul dejen ud og kom fyldet på.
Bages ca. 10-15. min ved 250-300 gr. (bare sæt ovnen på max. varme)