Pizza kommer oprindelig fra Napoli i Italien. Denne variant
har sine rødder i det sydligere beliggende Apulien • Anvend friske krydderurter
så ofte som muligt. De fås året rundt i små potter. De er rige på både
mineraler og vitaminer.
Forberedelse 1 time. Tilberedning 40-50 min. 4 Portioner
# Råvarer til Pizza Syditaliensk Special
600 g kartofler, en melet sort
7 spsk hvedemel
1 æggeblomme
1 spsk oregano
4 spsk olie
½ tsk salt
¼ tsk peber
700 g tomater
2 fed hvidløg
1 potte basilikum
50 g parmesanost
½ tsk sukker
5 sorte oliven
5 grønne pepperoni, milde
125 g mozzarellaost
1 tsk olie til fadet
* Fremgangsmåde:
1 Skrub kartoflerne og kog dem næsten møre. Skyl i koldt
vand.
Pil kartoflerne og mos dem i en stor skål.
Sigt melet over, tilsæt æggeblomme, ½ tsk oregano og ½ spsk
olie.
Bland og smag til med salt og peber.
2 Smør et ovnfast fad (28 cm i diameter) med lidt olie.
Rul forsigtigt dejen ud mellem plastfolie og vend kagen over
i formen ved hjælp af folien.
Tryk forsigtigt en fingerbred kant op hele vejen rundt.
Varm ovnen til 200 °C.
Skold, flå og tern tomaterne og lad dem koge sammen ved god
varme i resten af olien.
Afkøl saucen.
3 Pres hvidløgsfeddene i saucen.
Skyl basilikummen og ryst den tør. Hak bladene fint.
Riv parmesanosten.
Rør basilikum og ost i saucen.
Smag til med salt, peber, sukker og oregano.
Fordel blandingen over dejen.
Læg oliven og pepperoni på.
Skær mozzarellaen i 4 skiver og læg den på pizzaen.
Bag 40-50 min.
Tips & råd
Spar tid ved at anvende færdig, ret fast kartoffelmos, i
stedet for mosede kartofler.
Følg i øvrigt opskriften.
En variant er at lægge stegte løgringe, tynde strimler
skinke og friske champignoner på eller evt. konserverede muslinger. Vælg det du
synes bedst om.
PR. PORTION: Energi: Kcal 604 = kJ 2536
Kulhydrat 47 g Protein 23 g Fedt 36 g (54%) Fibre 6 g