Quattro stagione betyder 4 årstider
1 portion pizzadej
Fyld:
6 modne tomater
200 g champignon
1 ds artiskokhjerter (400 g)
250 g kogt røget skinke
250 g pillede rejer
75 g sorte oliven
1 ds sardeller (25 g)
2 spsk friskhakkede krydderurter (fx oregano, basilikum eller persille)
200 g mozzarellaost
peber.
2 spsk olivenolie
*
Lav en portion pizzadej. Sæt ovnen på 225ºC.
Fyldet:
Skold og flå tomaterne, fjern kerner og stilkefæste og skær
kødet i terninger.
Rens champignonerne og skær dem i skiver.
Skær artiskokhjerterne i kvarte.
Skær skinken i strimler.
Ælt dejen igennem på et melet bord, rul den tyndt ud til 2 cirkler, ca 30 cm i diameter.
Læg cirklerne på smurte, meldryssede plader.
Fold en kant hele vejen rundt, så fyldet holdes på plads. Fordel de hakkede tomater over hele bunden.
Læg champignon på en fjerdedel, artiskokhjerter og rejer på
den næste, derefter skinkestrimler og slut med sardeller og oliven.
Drys med hakkede krydderurter og groftkværnet peber.
Skær osten i skiver eller terninger og fordel den over pizzaerne.
Dryp med olie.
Bag pizzaerne midt i ovnen, til osten er letgylden og kanten er sprød, ca 25 min.
Tips: Tomatsmagen kan forstærkes med et par spsk italiensk
tomatpuré, der lægges over tomaterne.
Kun i varmluftovne kan begge
pizzaer bages samtidig. Lad den ene pizza hvile køligt, mens den anden
bages. Eller lav en stor pizza i bradepanden. Quattro stagione betyder
4 årstider, og fyldet kan varieres, bare der altid er fire forskellige
årstidsbestemte, fx muslinger, tunfisk, salami, peberfrugter.