(Pizza med 4 slags ost )
Dej
25 g gær
1 ½ dl vand
2 spsk olivenolie
1 knsp. salt
250-300 g pizzamel
Fyld:
75 g gorgonzola
75 g gedeost
100 g mozzarella
75 g revet emmentaler
3-4 salvieblade
salt og peber
2 spsk olivenolie
*
Opløs gæren i den lune væske.
Tilsæt olie, salt og hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen sej og smidig.
Strø lidt hvedemel over og lad dejen hæve ¾-1 time til dobbelt størrelse.
Del derefter dejen i to dele og rul dem ud ca. ½ cm. tykke og ca. 20 cm
i diameter.
Læg de to udrullede bunde på bageplade med bagepapir og lad dem
hæve ca. 30 minutter.
Sæt dem i en 225ºC varm ovn og bag dem ca. 20 minutter
Fyld:
Skær gorgonzola og gedeost i skiver og mozzarella i terninger.
Fordel de fire slags ost på pizzabundene med en fjerdel til hver.
Hold kanten fri.
Hak salvien og drys den over sammen med salt og peber.
Dryp olivenolie over lige inden pizzaen bages.
Tips: Pizzabundene kan forbages 10 minutter inden fyldet kommes på,
så bliver bunden sprødere.
Dejen kan også rulles ud til en stor firkantet plade eller kan formes til
portionspizzaer.