Sødt, stærkt og røget; alt i samme mundfuld. Ribben og
bønner er den perfekte kombination.
• Retten indeholder meget jern, protein og B3-vitamin.
• Bønner er meget fiberrige.
Forberedelse 20 min. + 30 min. Tilberedning 50 min. 8 Portioner
# Råvarer til Ribben glaserede
4 stykker ribben i alt 1,8 kg
1 spsk olie
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 glas,
(250 g) chilisauce
2½ dl vand
1½ dl farin
1 spsk
worcestershiresauce
1 tsk spidskommen
100 g røget skinke (valgfrit)
4 dåser hvide bønner
* Fremgangsmåde:
1 Læg ribbenene i en stor gryde og dæk dem med vand.
Bring det i kog ved jævn varme.
Tag gryden fra varmen og lad ribbenene stå i vandet i 30
min.
2 Pil og hak løg og hvidløg fint.
Opvarm olien på en pande og brun løg og hvidløg under
omrøring i ca. 5 min.
Læg halvdelen af løgene på en tallerken og stil til side.
Rør chilisauce, 1 dl vand, farin, worcestershiresauce og
spidskommen i løgene på panden.
Lad det simre i 15 min.
3 Hak den røgede skinke fint og bland den med bønner, de
resterende løg, 2 dl chilisauce og resten af vandet.
Bring det i kog og lad det simre, til bønnerne er
gennemvarme, ca. 7 min.
4 Tænd for grillen.
Lad ribbenene dryppe af og placer dem på en rist.
Grill ca. 12 cm fra varmen 6-7 min. på hver side.
Pensl ribbenene med chilisaucen og grill yderligere 2-3 min.
Vend dem, pensl igen og grill yderligere 2-3 min.
Server sammen med bønnerne.
Tips & råd
Forkog ribbenene for at fjerne en del fedt. Dæk dem med
koldt vand og bring i kog.
Tag gryden fra varmen og lad ribbenene ligge i vandet i 30
min.
Lad dem dryppe af og grill dem som anvist.
Skyl bønner på dåse under rindende vand, inden de anvendes.
Det skyller saltet af.
Lad dem dryppe af og tilbered dem så.
PR. PORTION: Energi: Kcal 453 = kJ 1902
Kulhydrat 33 g Protein 33 g Fedt 21 g (42%) Fibre 10 g