200 g hvedemel - gerne 10% durumhvedemel
2 spsk olivenolie
5 g gær
1 tsk groft salt
1 ½ dl vand
Fyld:
flåede marinerede peberfrugter
parmesanost
mozzarella
*
Skru ovnen op på 275-300ºC, sæt bagestenen i ovnen og lad den stå 10 minutter efter at termostaten har slukket, for at sikre at stenen er gennemvarm.
Opløs gæren i vandet, tilsæt olivenolie, og derefter hvedemel og salt.
Ælt ca. 10 min. til dejen føles smidig.
Justér evt. med hvedemel eller vand.
Lad dejen stå 1-2 timer ved stuetemperatur til den er hævet til næsten
det dobbelte.
Tag dejen ud og form den til to kugler.
Tryk dejen flad og rul den ud fra midten.
Drej den undervejs, så den bliver rullet jævnt ud.
Kniber det med at rulle den tilstrækkeligt tyndt ud, kan man drysse
lidt hvedemel på bordet og lægge en flad hånd på dejen, mens man ruller eller
trækker med den anden.
Kom rigeligt med hvedemel under den færdigformede pizza.
Fordel fyldet over pizzaen, kom hvedemel på dejspaden.
Stød med hurtige bevægelser dejspaden ind under pizzaen og smid den med hurtige ryk af på stenen.
Lav kun én pizza ad gangen. Bag 10-15 minutter.
Fyld:
Fyldet kan varieres i det uendelige.
Mest simpelt er en pizza bianca, hvor man blot smører den rullede bund med olivenolie og drysser salt på.
Sædvanligvis smøres bunden med en tomatsauce, der kan laves ved at
flå og hakke tomater.
Rør med olivenolie, hakkede krydderurter, knust hvidløg, salt, peber.