1 portion pizza-dej
Fyld:
8-10 modne tomater
200 g kogt skinke
400 g artiskokhjerter
1 spsk friskhakket basilikum eller 1 tsk tørret
150-200 g ost (mozzarella eller bel paese)
3-4 spsk olivenolie
*
Lav en portion pizza-dej. Sæt ovnen på 250ºC.
Skold og flå tomaterne og skær dem i skiver.
Skær skinken i terninger.
Hæld væden fra artiskokhjerterne og halvér dem.
Ælt dejen igennem og rul den til en aflang plade på et melet bord. Dejen kan også deles i to dele, der rulles til cirkler.
Læg dejbunden(e) på en oliepenslet bageplade.
Fold en kant hele vejen rundt, så fyldet holdes på plads.
Læg de skivede tomater taglagt på dejen.
Fordel skinketerningerne over.
Læg artiskokhjerterne øverst. Drys med hakket basilikum.
Læg tynde skiver ost over fyldet, hvis der bruges bel paese, skal den først lægges over pizzaen de sidste 5 min af bagetiden, for den smelter
hurtigt.
Bag pizzaen midt i ovnen ca 20 min, til den er sprød og kanten
gyldenbrun.
Tips: servér pizzaen varm med en fyldig salat til.
Skinken kan erstattes af baconterninger.