Dej
25 g gær
1 ½ dl vand
2 spsk olivenolie
1 knsp. salt
250-300 g pizzamel
Fyld:
400 g champignoner
300 g tomater
oregano
basilikum
12-14 oliven i skiver
200 g revet ost, fx. grana eller parmesan
2 spsk olivenolie
*
Opløs gæren i den lune væske.
Tilsæt olie, salt og hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen sej og smidig.
Strø lidt hvedemel over og lad dejen hæve ¾-1 time til dobbelt størrelse.
Del derefter dejen i to dele og rul dem ud ca. ½ cm. tykke og ca. 20 cm
i diameter.
Læg de to udrullede bunde på bageplade med bagepapir og lad dem
hæve ca. 30 minutter.
Sæt dem i en 225ºC varm ovn og bag dem ca. 20 minutter
Fyld:
Rens svampene og rist med på en pande i smør eller olivenolie.
Skær tomaterne i skiver.
Fordel tomatskiverne på dejen og drys med krydderier.
Læg champignoner over og kom oliven på.
Dæk med revet ost og dryp med olien.
Tips: Pizzabundene kan forbages 10 minutter inden fyldet kommes på,
så bliver bunden sprødere.
Dejen kan også rulles ud til en stor firkantet plade eller kan formes til
portionspizzaer.