2 kg friske blåmuslinger
4 friske laurbærkviste
2 store løg
8 spsk olivenolie
½ spsk frisk rosmarin, snittet
600 g flåede tomater med saft, på dåse
2,5 dl rosevin
2,5 dl hummerfond
limebåde til pynt
Skrub muslingerne, og lad dem dryppe af, kasser åbne eksemplarer.
Skyl laurbærkvistene og dup dem tørre.
Kom begge dele i den gennemvædede stegeso.
Skræl løgene, skær dem i tynde skiver og læg dem oven på muslingerne.
Varm olivenolien op og rist rosmarinen heri i 3-4 min under omrøring.
Tilsæt de flåede tomater samt saften, og lad det hele simre videre i 3-4 min.
Hæld tomatblandingen over muslingerne.
Hæld vin og hummerfond ved.
Læg låg på, og giv retten ca. 35-40 min i ovnen ved 200°C.
Hæld saucen fra muslingerne og gem den.
Fjern laurbærkviste og uåbnede muslinger.
Tag kødet ud af resten af muslingerne, kom det i en skål sammen med saucen, og server straks.
Hertil passer pumpernickel eller rugbrød med smør.