En enkel pizza som blot garneres med ost. En meget god måde
at udnytte en rest italiensk kødsauce på. Hverdagsfest
• Mozzarellaost indeholder meget kalcium.
Forberedelse 25 min. Tilberedning 20 min. 8 Portioner
# Råvarer til Pizza Bolognese:
PIZZADEJ
4 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk salt
2 spsk olie
2 dl mælk
FYLD:
1 løg
1 spsk olie
700 g hakket oksekød
3 modne tomater
1 dl tomatpuré
1 spsk balsamvineddike
1 tsk blandede tørrede krydderurter
salt og peber
14 skiver mozzarellaost
* Fremgangsmåde:
1 Begynd med fyldet: pil og hak løget.
Opvarm olien på en pande.
Brun løg og kød, til det er godt brunt.
Hæld overflødigt fedt af panden.
2 Sæt ovnen på 200 °C.
Skær tomaterne i tern.
Kom tomater, tomatpuré, vineddike og urter ned til kødet.
Smag til med salt og peber. Lad det simre under låg i 20
min.
3 Dejen: bland mel, bagepulver og salt, bland det til en dej
sammen med olie og mælk.
Rul dejen ud til to runde bunde, 25 cm i diameter og læg dem
på en smurt bageplade.
4 Fordel fyldet på bundene og læg osten ovenpå.
Bag pizzaerne 20 min. i ovnen.
Tips & råd
Balsamvineddike hjælper med at løfte tomatsmagen frem.
Den bidrager også med lidt sødme uden at tilsætte kalorier.
Brug hvidløg hvis du vil. Hvidløg smager bedst hvis det
hakkes.
Smagen er forskellig alt efter om det tilsættes først eller
sidst i tilberedningen.
VARIATION: Prøv med soltørrede tomater i stedet for tomatpuré
i saucen.
PR. PORTION: Energi: Kcal 295 = kJ 1239
Kulhydrat 4 g Protein 18 g Fedt 23 g (70%) Fibre 1 g