De fleste mennesker kender pizza bolognese og ved at den typisk laves med hakket oksekød, løg og tomat. Dette er også tilfældet i denne opskrift. Perfekt til hurtig og let aftensmad for familien.
#
Dej:
25 g gær
3 dl vand
1 spsk olie
1 ½ tsk salt
8 dl pizzamel el. al. hvedemel.
Fyld:
1 spsk olie
300 g hakket oksekød
1 løg i skiver
1 lille ds tomatpure
1-2 fed presset hvidløg
1 tsk tørret oregano
salt og peber
*
Udrør gæren med vandet, tilsæt salt, olie og hvedemel og ælt dejen sammen.
Dejen skal hæve 30 min.
Kom olie i en gryde og brun oksekødet sammen med det fint hakkede løg.
Tilsæt tomatpuré, oregano, hvidløg, salt og peber.
Lad det småsimre mens dejen hæver.
Slå dejen ned og rul den tyndt ud i en cirkel på ca 30- 35 cm i diameter.
Sæt bunden på en smurt bageplade, og lav en kant hele vejen rundt.
Kom fyldet på og efterhæv pizzaen i ca 25 min. mens ovnen bliver 200 °C varm.
Bag pizzaen i 20-25 minutter.