Pizzaer uden tomatsauce
kaldes "pizza'bianca': der betyder hvid pizza. Når bundene er bagt, kommes
fyldet på. Her er dejen delt i 4 portioner, så pizzaerne kan bruges som en forret.
2 personer. Er
du alene så halver portionen. Arbejdstid:
15 min. Bagetid:·10 min.
#
Pizzadej:
15 g gær
2½ dl vand
½ tsk sukker
ca 300 g pizzamel
(tipo 00)
1½ tsk salt
evt 1 spsk olie
lidt durummel
Fyld:
1+1 spsk olie
200 g mozzarellaost
5 blommetomater
1 bundt rucolasalat
100 g parmaskinke
flagesalt og
friskkværnet peber
*
RØR gæren ud i vandet
(maks. 37 °C), og tilsæt sukker og mel (hold lidt tilbage).
Ælt dejen i 5-8 min
og tilsæt salt og evt, olie.
Dejen skal være blød
og elastisk - tilsæt evt. det sidste mel, hvis dejen er for klistret.
Lad dejen hæve tildækket
i 45-60 min.
VEND dejen ud på
meldrysset bord, og del den i 2 (eller 4) stykker.
Form dem til kugler,
og lad dem hvile i 20-30 min hvis du har tid.
SÆT bageplader i
ovnen, og tænd på 250 °C varmluft.
RUL delkuglerne ud
til pizzabunde i den tykkelse, som du foretrækker.
Læg dem på hver sit
stykke bagepapir.
STÆNK de udrullede
bunde med olie, og bag dem i 5 min,
LAD mozzarellaosten
dryppe af, og skær den i tynde skiver.
Fordel halvdelen af
osten på pizzaerne, og bag dem i yderligere ca. 5 min.
SKYL tomaterne, og
skær dem i skiver eller både.
Skyl og slyng
salaten.
TAG pizzaerne ud af
ovnen, og fordel tomater, og resten af osten, skiver af skinke og rucolasalat
over dem.
Stænk med olie, drys
med flagesalt og friskkværnet sort peber, og server straks.
TIPS: Du kan
erstatte op til halvdelen af pizzamelet med samme mængde fuldkornsdurummel - så
får du nogle lidt grovere pizzabunde.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin