Dej
150 g hvedemel
15 g gær
1 dl vand
¼ tsk salt
Fyld:
1 ds hakkede tomater med hvidløg/oregano /basilikum
1 ds ansjos
8-10 grønne oliven
5-6 skiver ost port salute
*
Opløs gæren i det lunkne vand,
Bland hvedemel og salt og bland det langsomt i , ælt det hele godt sammen ,
Dejen skal føles glat og smidig (brug eventuelt mere vand) ,
Stilles til hævning ½ time.
Rul nu dejen ud på et melet bord, til ½-1 cm. tykkelse, smør en lille
bradepande med olie og læg dejen her i , den skal helst gå lidt op af
siderne.
Pensel dejen med olie .
Læg dit fyld på , og gi den eventuelt et drys oregano , stænk med et
par dråber olie.
Bag pizzaen ved 225ºC i ca. 20-25 min.
Pizzaen skal være gylden .
Serveres direkte fra ovnen, kan virke kedelig hvis den bliver kold.