En stor hare eller to små (brug ryggen og køller, resten bruges til fond)
Ca. 2-3 pakker bacon
Ca. ½-1 l piskefløde
1-2 bundter bredbladet persille
1-2 laurbær
5-8 enebær
5-8 peberkorn
1-2 bundter frisk timian
2-4 rødløg
½ l fond, kalve eller vildt
evt. gorgonzola
Kødet befris for hinder og finpudses.
Ryg og køller lægges fra og resten af haren bruges til fond.
I en mindre bradepande (kødet skal kunne ligge i denne) lægges der en bund af persille, timian, laurbær, enebær, peberkorn og løg.
Kødet lægges på denne bund.
Krydr med salt og peber evt. knuste enebær, og kom skiver af bacon over kødet så det dækker helt.
Kødet brunes ved 200°C i 10–15 min, og temperaturen sættes ned til 160°C. i luftovn, ellers 180°C i gammeldags ovn.
Der tilsættes fond i bradepanden, piskefløde hældes over kødet 2-3 gange under stegningen.
Samlet stegetid er ca. 50-60 min,
Stegetiden er afhængig af hvor stor en hare man har med at gøre.
Kødet tages ud af ovnen og lægge på skærebrættet hvor det trækker i
ca. 10-15 min.
Fonden sis og grønsagerne kasseres.
Piskefløden/fonden jævnes (man kan evt. tilsætte lidt gorgonzola)
Saucen smages til med salt/peber, sukker evt. lidt tyttebærsaft.
Tilbehør: Ris, frisk pasta eller kartofler.
Hertil passer rød salat og bønner i svøb meget fint.