1 hare (deles i ryg, køller og forløb)
bacon/spæk
4 dl rødvin
3 dl fløde
salt, peber, rosenpaprika
Haren deles i ryg, køller og forløb.
Lægges i en mindre bradepande/fad, krydres med salt, peber.
Kødstykkerne dækkes med bacon/spæk.
Brunes i en forvarmet ovn ( intervalgrill ) ca. 8-10 min ved 250ºC, derefter dæmpes varmen til 160ºC, der tilsættes rødvin i bradepanden. Derefter steger haren videre i ca. 50 min, og overhældes jævnligt med skyen under stegningen.
Mens haren trækker sies skyen over i en gryde og koges op med fløden. Smages til med salt, peber og rosenpaprika, kan evt. jævnes.
Bacon/spæk fjernes og haren skæres for.
Løs fileterne langs med og så tæt på rygraden som muligt, skær udefter under filerne så tæt på benet som muligt til fileterne er helt fri. Fileterne skæres i skrå skiver på ca. 1 cm tykkelse og lægges tæt sammen igen på benet, så ryggen ser hel ud.
Køllerne deles i 3-4 stykker.
Kødet fra forløbene løsnes helt og lægges igen på benet.
Tilbehør:
Hertil anbefales vintergrønsager samt ovnstegte kartofler med kastanjer og hvidløg.
Disse opskrifter forefindes under tilbehør.