Dej:
1000 g hvedemel
3 dl mælk
3 dl vand
50 g ølgær
2 tsk salt
1 dl olivenolie
10 saltede sardeller
6 zucchine
200 g mozzarellaost
2 spsk olivenolie
salt og peber
*
Dejen kan laves i en røremaskine eller naturligvis i hånden.
Kom melet i en stor skål.
Varm væsken til den er lunken.
Opløs gæren her i og rør væsken i dejen, ælt eller rør dejen.
Ælt saltet i og slut med at ælte olien i dejen ælt til dejen er smidig.
Lad dejen hæve 1 time på et lunt sted.
Pensl en bageplade med olie.
Pres dejen ud på pladen i 0,5 cm højde.
Skær med kartoffelskrælleren zucchine i papir tynde strimler.
Fordel sardellerne over pizzadejen, læg zucchine taglagt hen over
pizzaen.
Sæt pizzaen i ovnen ved højeste °C i 10 minutter.
Skær mozzarellaen i terninger, tag pizzaen ud og fordel mozzarellaen
hen over pizzaen.
Sæt den i ovnen igen og bag videre i 5-7 minutter.
Undersøg om den er bagt i bunden ved at løfte pizzaen lidt op.
Server varm.