1 perlehøne
500 g friske blåmuslinger
80 g kyllingelever
2 skiver hvidt brød uden skorpe
1 dl piskefløde
100 g rodfrugter efter eget valg (fx. persillerod eller pastinak)
5 dl hønsefond
smør
Brysterne skæres fra perlehønen og lægges til side.
Kødet fra lår og resten af skroget skæres også fra.
Skroget kan flækkes og bruges til at koge fond på.
Muslingerne skrubbes godt med en stiv børste.
Hvis nogle ikke vil lukke sig kastes de bort.
De rensede muslinger dampes åbne i hønsefond (6-7 minutter).
Hvis enkelte ikke har åbnet sig kastes også de bort.
Muslingerne tages ud af skallerne, skægget fjernes og halvdelen af dem hakkes.
Hønsefonden sies og gemmes.
Det ureelle kød fra hønen hakkes sammen med leveren og røres med de hakkede muslinger og brødet skåret i tern og opblødt i fløden.
Denne fars smages til med salt og peber.
I et smurt fad eller i fire portionsforme dækkes bunden med et lag fars.
Herpå lægges reelle stykker af brysterne samt de hele muslinger.
Resten af farsen lægges over, og det dækkes med smurt bagepapir.
Retten bages i ovnen ved 180ºC i vandbad i ca. 30 minutter hvis det er portionsforme, 10 min længere hvis det er et stort fad.
Retten anrettes i dybe tallerkner med rodfrugter skåret i tern og dampet møre i hønsefond, samt med lidt af den siede, varme fond over.