Logo

Peberbøf med salat og rabarberkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Peberbøf med salat og rabarberkage

 

En god peberbøf kræver tilbehør, der kan hamle op med den stærke pebersmag. De saftige rabarberkager er syrlige, søde og krydret med ingefær. Det er et forfriskende punktum efter en god bøf.

 

Peberbøf, perlespeltsalat og salat med ostedressing

4 personer. Arbejdstid: 40 min. Stege/kogetid. ca. 20 min.

 

8 medaljoner eller 4 tournedos'er af oksemørbrad

3-4 tsk knust sort peber (evt. blanding af sort, hvid, rød og grøn peber)

15 g smør

1 spsk olie

lidt salt

 

Perlespeltsalat:

2 dl speltperler

3 dl vand

2 spsk hakket bredbladet persille

2 spsk ekstra jomfruolivenolie

1 spsk citronsaft

4-5 forårsløg

salt og friskkværnet peber

 

Salat med ostedressing:

1 sprødt salathoved

200 g cherry tomater

2 skoleagurker eller ½ agurk

1½ dl syrnet fløde 9%

50 g blød ost (fx feta eller blåskimmelost)

 

Tilbehør:

evt. brød bredbladet persille

*

Kog speltperler i ca. 20 min. i letsaltet vand, til perlespelten er mør, men har bid.

Afkøl spelten.

Bland de afkølede speltperler med hakket persille, olie, citronsaft og fintsnittede forårsløg.

Smag salaten til med salt og peber.

Snit salaten, og skær tomaterne i halve og agurken i små stykker.

Tryk feta eller blåskimmelost gennem en sigte ned i en skål, og rør syrnet fløde i.

Smag til med peber.

Bland salat, tomat og agurk med dressingen.

Krydr bøfferne i peberblandingen på begge sider.

Varm smør og olie på en pande, til det er gyldent, og brun kødet ved god varme på begge sider.

Skru ned, og steg videre i 4-7 min. på hver side afhængigt af, hvor tykke bøfferne er, og hvor meget de ønskes stegt.

Server peberbøfferne med perlespeltsalat, salat med ostedressing og evt. brød.

Pynt med persille.

 

Tips: Flamber peberbøfferne med cognac. Flambering er en antænding af spiritus på fx en bøf eller pandekager. Man kan flambere i cognac, rom eller anden spiritus. Alkoholen fordamper, men spiritussen giver smag.

 

Peberbøf med salat og rabarberkage

 

Rabarber-ingefærkage med yoghurt-vaniljedip

6 personer. Arbejdstid: 25 min. Bagetid: 30 min.

#

300 g rabarber

100 g blødt smør

125 g sukker

2-3 tsk fint revet frisk ingefær

2 æg

100 g hele mandler eller mandelmel

100 g hvedemel

½ tsk bagepulver

 

Yoghurt-vaniljedip:

400 g yoghurt 10% naturel

½ stang vanilje

1 tsk fintrevet citronskal

50 g flormelis

*

Rens rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 2 cm.

Rør blødt smør og sukker luftigt.

Tilsæt et æg ad gangen, og pisk godt.

Tilsæt fint revet ingefær og blendede mandler eller mandelmel til dejen.

Rør sigtet mel og bagepulver i dejen, og tilsæt rabarberstykkerne.

Fordel dejen i 6 små smurte portionsforme eller store papir-muffinforme.

Bag rabarber kagerne i ovnen ved 175 °C i ca 30 min.

Stik et træspid eller en lille spids kniv i kagerne.

Er der rå dej på, skal de bage videre.

Rør yoghurt med kornene af vaniljestangen og fintrevet citronskal.

Smag til med flormelis.

Server rabarberkagerne lune med yoghurt-vaniljedip.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.997 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her