En god peberbøf kræver tilbehør, der kan hamle op med den
stærke pebersmag. De saftige rabarberkager er syrlige, søde og krydret med
ingefær. Det er et forfriskende punktum efter en god bøf.
Peberbøf, perlespeltsalat
og salat med ostedressing
4 personer. Arbejdstid: 40 min. Stege/kogetid. ca. 20 min.
8 medaljoner eller 4 tournedos'er af oksemørbrad
3-4 tsk knust sort peber (evt. blanding af sort, hvid, rød
og grøn peber)
15 g smør
1 spsk olie
lidt salt
Perlespeltsalat:
2 dl speltperler
3 dl vand
2 spsk hakket bredbladet persille
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
1 spsk citronsaft
4-5 forårsløg
salt og friskkværnet peber
Salat med ostedressing:
1 sprødt salathoved
200 g cherry tomater
2 skoleagurker eller ½ agurk
1½ dl syrnet fløde 9%
50 g blød ost (fx feta eller blåskimmelost)
Tilbehør:
evt. brød bredbladet persille
*
Kog speltperler i ca. 20 min. i letsaltet vand, til
perlespelten er mør, men har bid.
Afkøl spelten.
Bland de afkølede speltperler med hakket persille, olie,
citronsaft og fintsnittede forårsløg.
Smag salaten til med salt og peber.
Snit salaten, og skær tomaterne i halve og agurken i små
stykker.
Tryk feta eller blåskimmelost gennem en sigte ned i en skål,
og rør syrnet fløde i.
Smag til med peber.
Bland salat, tomat og agurk med dressingen.
Krydr bøfferne i peberblandingen på begge sider.
Varm smør og olie på en pande, til det er gyldent, og brun
kødet ved god varme på begge sider.
Skru ned, og steg videre i 4-7 min. på hver side afhængigt
af, hvor tykke bøfferne er, og hvor meget de ønskes stegt.
Server peberbøfferne med perlespeltsalat, salat med
ostedressing og evt. brød.
Pynt med persille.
Tips: Flamber peberbøfferne med cognac. Flambering er en
antænding af spiritus på fx en bøf eller pandekager. Man kan flambere i cognac,
rom eller anden spiritus. Alkoholen fordamper, men spiritussen giver smag.
Rabarber-ingefærkage
med yoghurt-vaniljedip
6 personer. Arbejdstid: 25 min. Bagetid: 30 min.
#
300 g rabarber
100 g blødt smør
125 g sukker
2-3 tsk fint revet frisk ingefær
2 æg
100 g hele mandler eller mandelmel
100 g hvedemel
½ tsk bagepulver
Yoghurt-vaniljedip:
400 g yoghurt 10% naturel
½ stang vanilje
1 tsk fintrevet citronskal
50 g flormelis
*
Rens rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 2 cm.
Rør blødt smør og sukker luftigt.
Tilsæt et æg ad gangen, og pisk godt.
Tilsæt fint revet ingefær og blendede mandler eller
mandelmel til dejen.
Rør sigtet mel og bagepulver i dejen, og tilsæt
rabarberstykkerne.
Fordel dejen i 6 små smurte portionsforme eller store
papir-muffinforme.
Bag rabarber kagerne i ovnen ved 175 °C i ca 30 min.
Stik et træspid eller en lille spids kniv i kagerne.
Er der rå dej på, skal de bage videre.
Rør yoghurt med kornene af vaniljestangen og fintrevet
citronskal.
Smag til med flormelis.
Server rabarberkagerne lune med yoghurt-vaniljedip.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin