Denne klassiske opskrift har vi tilpasset dagens mere sunde
livsstil. Gryden er stadig lige lækker og fyldig.
• Rødt kød tilfører jern, som er nødvendig for dannelsen af
blod.
• Hjemmelavet bouillon er ikke så salt som færdigkøbt
bouillon.
Forberedelse t, 20 min. Tilberedning 1 time. 4 Portioner
# Råvarer til Kødgryde klassisk:
600-800 g oksekød i tern
3 løg
4 store kartofler (500 g)
1 spsk olie
5 dl tør rødvin
6 dl knuste tomater
½ tsk sort peber
2 spsk tomatpuré
1 spsk grovkornet sennep
1 spsk hakket frisk oregano
eller 1 tsk tørret oregano
8 små gulerødder
* Fremgangsmåde:
1 Afpuds kødet.
Skyl og skræl løg og kartofler og skær begge dele i grove
tern.
2 Opvarm olien i en teflongryde og brun kød og løg godt, ca.
4 min.
3 Hæld vinen på og lad det få et opkog.
Tilsæt kartofler, tomater, peber, tomatpuré, sennep og
oregano.
Bring det i kog, læg låg på og lad det simre ca. 40 min.
4 Skrab de små gulerødder let med en kniv, men lad en bid af
det grønne sidde på.
Skyl godt så al jord vaskes af.
Læg gulerødderne i gryden og kog yderligere 10-20 min, eller
til kødet er mørt og gulerødderne sprøde.
5 Server direkte fra gryden og byd salat og scones eller
brydebrød til.
Tips & råd
Spæde gulerødder er delikate og behøver ikke at skrælles,
men skal blot skrabes eller skylles godt. Store løg giver en god og kraftig
smag til gryden.
Urtekrydrede scones smager godt til denne ret.
Lav en grunddej til scones, tilsæt finthakket eller klippet
purløg, koriander og persille.
FRYSNING: Opbevar kødgryden i fryseren op til 3 mdr.
Lad den blive helt kold inden den pakkes. Sæt etiketter på
pakningerne og frys ned.
PR. PORTION: Energi: Kcal 461 = kJ 1936
Kulhydrat 41 g Protein 36 g Fedt 17 g (33%) Fibre 6 g