250 g hakket svinekød
250 g hakket kød
2 spsk rasp
½-1 dl Bouillon
1 æg
1 tsk salt
friskkværnet peber
Fyld:
4-5 tomater
2 løg
Salt
Friskkværnet peber
1 tsk tørret basilikum
1 spsk smør
Endvidere:
50 g smør
1 spsk rasp
6 skiver bacon
Fyld:
Skål og flå tomaterne og del dem i kvarter.
Pil løgene, skær dem i ringe, og snur dem klare i halvdelen af fedtstoffet.
Kødfars:
Bland det hakkede kød med raspen, og rør det let sammenpisket æg i.
Tilsæt bouillonen lidt ad gangen, og rør godt.
Smag til med salt og friskkværnet peber.
Kom halvdelen af farsen i bunden af et smurt, ovnfast fad med høje kanter.
Læg fyldet ovenpå, krydr med salt, friskkværnet peber og basilikum. Dæk med den resterende fars.
Tryk den let ned over fyldet.
Fordel rasp og smørklatter over farsen, og sæt retten i ovnen ved 175ºC en halv times tid.
Læg derpå baconskiverne øverst og steg yderligere ca. ½ time.
servér straks.