1 æg
2 røde chili
2 skiver tørt smuldret franskbrød (eller 3 spsk rasp)
500 g hakket oksekød
1 finthakket løg
salt, peber
3 fed hvidløg
1 spsk finthakket bredbladet persille
½ tsk spidskommen
60 g pinjekerner
1 dåse fl. tomater
1 ½ dl oksebouillon
2 tsk olivenolie
Tilbehør: basmatiris og/eller tyrkiske brød
Bland hakkede, udkernede chili, persille, spidskommen, salt, peber, æg,
hakket kød og brødkrummer til en fars.
Form farsen til valnøddestore kødboller.
Hak løg og hvidløg fint.
Opvarm olien på en pande og sauter løgene klare.
Tilsæt hvidløg, fl. tomater og oksebouillon og kog saucen sammen et
øjeblik.
Læg kødbollerne i saucen og lad retten simre ca. 20 min. under låg.
Vend kødbollerne forsigtigt af og til.
Tag evt. låget af det sidste par minutter og lad saucen koge ind ved høj
varme, til den er tilpas tyk.
Server med ris og tyrkiske brød.