Denne paté er nem at
lave og smager godt både lun og kold. Rester er gode i sandwich og i madpakken.
Mærk selv velsmagen og glæd også børnene
Arbejdstid: 30
Stege/bagetid: 1½ time. Fryseegnet. 6 personer.
#
1 løg
250 g champignon
300 g kyllingelever
10 g smør
200 g hakket svine- eller
kalvekød
1 æg
¼ tsk stødt muskat
¼ tsk paprika
¼ tsk timian
salt og peber
Tilbehør: groft
brød, surt og evt. salat
*
Tænd ovnen på 180 °C.
Pil og hak løget
fint.
Rens svampene og
skær dem i skiver.
Rens kyllingeleverne
og skær dem i tern.
Svits det hele
hurtigt i smør, krydr med salt og peber og hæld det ud på en stor tallerken til
afkøling.
Ælt det hakkede kød
sammen med æg og krydderier.
Vend leverblandingen
i farsen og smag til med salt og peber.
Fyld farsen i en
lille patéform foret med bagepapir.
Læg bagepapir og
stanniol over pateen og bag den i ovnen i ca. 45 min.
Tag låget af og bag
videre 20-30 min.
Tjek med en kødnål
om patéen er gennembagt og stil den til afkøling.
Server patéen med
brød og lidt syltede agurker, asier eller rødbeder.
En grøn salat er
også godt tilbehør.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin