6 frokostpølser
Kartoffelmos:
500 g melede kartofler
2 dl mælk
1 spsk smør eller margarine
salt og hvid peber
1 spsk mild sennep
2 spsk meget klippet purløg
Tilbehør: rugbrød, blandet salat
*
Skræl kartoflerne og kom dem i usaltet vand, der lige dækker.
Kog kartoflerne under låg i ca. 20 minutter.
Hæld vandet fra og lad kartoflerne stå under låg i endnu 10 minutter.
Mos dem omhyggeligt og tilsæt den kogende mælk lidt efter lidt.
Pisk hele tiden.
Rør smør, salt og hvid peber i til sidst.
Flæk pølserne på langs og læg dem med skærefladen opad på smurt, ildfast fad.
Stil dem 5 minutter i en 250°C varm ovn.
Rør kartoffelmosen igennem med sennep og purløg og fyld den i en sprøjtepose med bred tylle.
Sprøjt den i siksak på pølserne og stil fadet i ovnen i endnu 10-15 minutter.
Server rugbrød og blandet salat til.