Prøv
at servere pølser med en sursød blommerelish i stedet for ketchup. En lun salat
med spidskål er skønt tilbehør. Nøj det' for børn
4 personer.
Arbejdstid: 40 min. Koge-/stegetid: ca. 30 min.
#
400
g pølser (fx kålpølser eller wienerpølser)
1-2
spsk olie
Blommerelish:
500
g blommer
2
rødløg
1 spsk
rapsolie
2 spsk
sennepskorn
¾ dl
æbleeddike
75g
sukker
½
vaniljestang
2 tsk
stødt kanel
½ tsk
stødt kardemomme
Syltet
spidskål:
1
spidskål
1
økologisk citron
3 spsk
olie
salt
og peber
Tilbehør:
lune flutes evt. sennep
*
Udsten
blommerne, og skær dem i kvarte.
Pil
løgene, og skær dem i tynde både.
Varm
olien op i en gryde, og rist sennepskornene under låg, til de "popper".
Tilsæt
løg, og svits i 2-3 min.
Tilsæt
blommer, eddike og sukker, og kog op.
Tilsæt
vaniljekorn, kanel og kardemomme, og lad relishen simre i 5 min.
Kom
relishen i en skål, og lad den køle af.
Skær
spidskålen i strimler.
Kom
kålen i en gryde med 2 dl vand, og giv det et opkog.
Lad
kålen koge i 3 min under låg, og dryp den af i en sigte.
Vend
den stadig varme kål med fintrevet citronskal, citronsaft, olie, salt og peber.
Steg
pølserne på en pande med olie ved svag varme, til de er brune og sprøde på
begge sider.
Server
pølserne med spidskål, relish, flutes og evt. sennep.
TIPS:
Relishen skal være tyktflydende, jævn evt. med lidt majsstivelse opløst i en
smule vand.
Kom
jævningen i relishen, og kog op under omrøring.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin