En fransk opskrift som demonstrerer det franske køkken fra sin rustikke side.
500 g kartofler
500 g selleri
1 løg
1 tsk tørret oregano
1 tsk revet citronskal
4-8 pølser, fx sønderjyske kålpølser
lidt olie til at stege i
1 dl mælk
75 g revet ost
Skræl kartofler og selleri. Pil løget.
Skær alt i mindre stykker.
Læg dem i en gryde og dæk med vand, så det netop dækker.
Tilsæt oregano og revet citronskal.
Kog grønsagerne helt møre (20-25 minutter) i usaltet vand.
Steg pølserne på en pande til de er gennemvarme og sprøde i skindet.
Hæld vandet fra grønsagerne (for vægtvogtere kan vandet bruges i stedet for mælken).
Mos grønsagerne med en blender eller mosejern.
Giv mælken en hurtig opvarmning (gryde eller mikroovn) og tilsæt den til mosen sammen med den revne ost.
Smag til med salt og peber.
Anret mosen i et varmt fad.
Læg pølserne ovenpå mosen og server straks.
Venligst indsendt af Jens Schultz