500 g kartofler
¼ tsk kommen
1 ds surkål
1 løg
1 lille ds ananasterninger
friskkværnet peber
4 spsk mørkt puddersukker
400 g kålpølse, røget medister eller paprikapølse
1 spsk sur sennep
1 spsk koncentreret tomatpure
Tilbehør: groft rugbrød, sennep
*
Skræl kartoflerne, skær dem i skiver og læg dem i smurt, ildfast fad i et ret tyndt lag.
Drys med kommen.
Bland surkålen med væde med hakket løg og de afdryppede ananas terninger - gem 2 spsk af saften.
Tilsæt peber og 2 spsk mørkt puddersukker og bred det over kartoflerne.
Læg alufolie over fadet og stil det i 225°C varm ovn i 1 time.
Fjern foliet og læg de ituskårne pølse på surkålen.
Rør sennep og tomatpuré sammen med resten af puddersukkeret og 2 spsk ananassaft.
Fordel det på pølsen og stil fadet tilbage i ovnen i 15-20 minutter.
Server groft rugbrød og sennep til.