4 kviste frisk rosmarin
havsalt og peber
½ dl olivenolie
1 stk afpudset lammekølle
1 kg kartofler
2 dl vand
3 citroner
12 artiskokker
A. Forvarm ovnen til 190°C.
Knus en kvist rosmarin i en morter.
Tilsæt salt, peber og ⅓ af olien.
Gnid denne blanding ind i lammet og gnid yderligere med salt og peber.
Placér lammekøllen på en rist i en bradepande.
Skær kartoflerne i både og fordel dem i bradepanden.
Hæld resterende olie, vand samt salt og peber over kartoflerne.
Tilsæt resterende rosmarinkviste samt saft fra halvdelen af citronerne.
B. Steg lammet og kartoflerne i ca. 30 min.
Vend kartoflerne af og til og hæld stegesaft over lammet.
Tilsæt de rensede artiskokker samt saft fra en citron mere, og vend det sammen med kartoflerne i bradepanden.
C. Fortsæt stegningen, indtil lammet har den ønskede tilberedning (30-40 min. yderligere).
Krydr evt. med yderligere salt og peber.
Lad lammet hvile i 20 min, før det skæres ud.
Servér lammekødet med kartoflerne.