500 g mørt oksekød
salt og paprika
150 g ost i bjælker
smør til stegning
3 dl kødbouillon
2 spsk hvedemel
½ dl fløde
Skær kødet i tynde skiver eller bed slagteren gøre det.
Drys salt og paprika over og læg ostebjælkerne på.
Kødet rulles sammen og rullerne fæstnes med grillnåle eller tandstikker.
Brun smørret i en gryde og steg rullerne pænt brune hele vejen rundt.
Hæld bouillon ved og lad retten småstege til kødet er mørt, ca. 1 time.
Tag kødet op.
Rør en meljævning og hæld den i skyen.
Lad det koge godt igennem.
Smag saucen til med salt og paprika og hæld fløden i til sidst.
Tag grillnåle/tandstikkere ud af kødet, hæld saucen over og servér med
kartofler og grønne bønner.
Tips: Osten til disse roulader skal helst være en mild Samsø eller
Danbo, da ostens smag og lugt forstærkes ved opvarmning.
Ostebjælkerne skal være korte i forhold til kødet, som skal rulles
omkring, ellers løber osten ud under stegningen.