Hovedret til 4 personer
4 stk laksefilet med skind (ca. 600-700 gram)
Koldpresset sesamolie/jordnøddeolie
Teriyakisauce:
½ dl sake
½ dl mirin (sød japansk vin)
½ dl tamari/shoyu (japansk soya)
½ spsk sukker
Fisk er noget af det sværeste at tilberede - men giv ikke op på forhånd.
Det handler om at tro på det, fokusere - og gøre det!
Kom alle ingredienserne til saucen op i en lille gryde, og bring i kog. Lad det simre, indtil sukkeret er opløst. Brug saucen med det samme eller afkøl. Teriyakisaucen opbevares bedst i køleskabet.
Varm en pande godt op, og hæld sesamolie på. Steg laksen, først med skindsiden nedad. Steg den gylden og sprød på begge sider (men steg den endelig ikke færdig). Tilsæt 1 dl teriyakisauce til panden. Fisken vendes og drejes forsigtigt, indtil den er grundigt beklædt med den mørke sauce. Tag fisken op og reducér saucen, indtil den er tyktflydende. Hæld den varme sauce over fisken og servér.