Græskar- og rodfrugtmos:
2 kartofler skåret i halve
1 knoldselleri skrællet og i store tern
300 g græskar i store tern
1 dl minimælk
salt og peber
1 spsk (oliven)olie
2 spsk persille, hakket
Mørbrad med blommer:
500 g oksemørbrad uden fedt
3 blommer, udstenede og i kvarte
salt og peber
1 spsk (oliven)olie
1 pose grønne salatblade
250 g sukkerærter
8 grønne asparges
*
Kog kartofler og knoldselleri i ca. 10min.
Tilsæt græskar i gryden og kog blandingen videre, til alt er mørt.
Hæld det meste af kogevandet fra rodfrugterne, lad en smule være tilbage i gryden.
Mos rodfrugterne, tilsæt mælken og resten af olien lidt ad gangen, til den har en cremet konsistens.
Smag til med salt og peber og rør 1 spsk persille i.
Krydr mørbraden med salt og peber.
Varm 1 spsk olie på panden og steg mørbraden 2-3 min. på alle sider.
Læg mørbraden i et ovnfast fad sammen med blommerne.
Steges i ovnen på 200°C i ca. 15-20 min. afhængig af, hvor gennemstegt, man ønsker kødet.
Anret mos på en dyb tallerken med skiver af mørbrad, blommer og stegesaft oven på, pynt med persille.
Tips: Serveres med en frisk salat af grønne salatblade, sukkerærter og asparges.
Pr. portion: 480kcal/2010kJ Fedt: 15 g Kulhydrater: 44 g Protein: 34 g