Logo

Oksemørbrad med rodfrugtmos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

kartofler, selleri, græskar, blommer, ærter, asparges er blot nogen af lækkerierne i denne sunde og velsmagende luksusmiddag

Græskar- og rodfrugtmos:

2 kartofler skåret i halve

1 knoldselleri skrællet og i store tern

300 g græskar i store tern

1 dl minimælk

salt og peber

1 spsk (oliven)olie

2 spsk persille, hakket

Mørbrad med blommer:

500 g oksemørbrad uden fedt

3 blommer, udstenede og i kvarte

salt og peber

1 spsk (oliven)olie

1 pose grønne salatblade

250 g sukkerærter

8 grønne asparges

*

Kog kartofler og knoldselleri i ca. 10min.

Tilsæt græskar i gryden og kog blandingen videre, til alt er mørt.

Hæld det meste af kogevandet fra rodfrugterne, lad en smule være tilbage i gryden.

Mos rodfrugterne, tilsæt mælken og resten af olien lidt ad gangen, til den har en cremet konsistens.

Smag til med salt og peber og rør 1 spsk persille i.

Krydr mørbraden med salt og peber.

Varm 1 spsk olie på panden og steg mørbraden 2-3 min. på alle sider.

Læg mørbraden i et ovnfast fad sammen med blommerne.

Steges i ovnen på 200°C i ca. 15-20 min. afhængig af, hvor gennemstegt, man ønsker kødet.

Anret mos på en dyb tallerken med skiver af mørbrad, blommer og stegesaft oven på, pynt med persille.

Tips: Serveres med en frisk salat af grønne salatblade, sukkerærter og asparges.

Pr. portion: 480kcal/2010kJ Fedt: 15 g Kulhydrater: 44 g Protein: 34 g

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.336 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her