Logo

Oksekød med frugter i tagine

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksekød med frugter i tagine

750 g oksekød

2 store løg

3 spsk olivenolie

salt og peber

1 tsk stødt kanel

1 tsk frisk ingefær, revet

5 spsk smør

500 g blandede, tørrede frugter

4 spsk sukker

revet skal af ½ økologisk citron

½ kanelstang

mynteblade til pynt

 

Skær kødet i mundrette tern.

Pil og hak løgene.

Rør olivenolie, salt, peber og krydderier godt sammen, og gnid omhyggeligt kødternene med denne blanding.

Kom kødet i taginen, og brun det i varmt smør.

Hæld så meget vand ved, at kødet netop er dækket.

Lad det simre under låg i ca. 1 time, til det er mørt.

Udblød imens de tørrede frugter i kogende vand, og lad dem dryppe af.

Kom 2 slevfulde af bouillonen fra taginen i en lille gryde.

Tilsæt halvdelen af sukkeret samt citronskal og kanel­stang.

Kom de tørrede frugter i, og lad dem simre i ca. 20 min, til de er møre.

Kom resten af sukkeret samt de tørrede frugter med kogelage ned til kødet, og vend godt rundt.

Bring det i kog, og lad sau­cen koge noget ind.

Pynt med mynte og server med bulgur.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.930 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her