750 g oksekød
2 store løg
3 spsk olivenolie
salt og peber
1 tsk stødt kanel
1 tsk frisk ingefær, revet
5 spsk smør
500 g blandede, tørrede frugter
4 spsk sukker
revet skal af ½ økologisk citron
½ kanelstang
mynteblade til pynt
Skær kødet i mundrette tern.
Pil og hak løgene.
Rør olivenolie, salt, peber og krydderier godt sammen, og gnid omhyggeligt kødternene med denne blanding.
Kom kødet i taginen, og brun det i varmt smør.
Hæld så meget vand ved, at kødet netop er dækket.
Lad det simre under låg i ca. 1 time, til det er mørt.
Udblød imens de tørrede frugter i kogende vand, og lad dem dryppe af.
Kom 2 slevfulde af bouillonen fra taginen i en lille gryde.
Tilsæt halvdelen af sukkeret samt citronskal og kanelstang.
Kom de tørrede frugter i, og lad dem simre i ca. 20 min, til de er møre.
Kom resten af sukkeret samt de tørrede frugter med kogelage ned til kødet, og vend godt rundt.
Bring det i kog, og lad saucen koge noget ind.
Pynt med mynte og server med bulgur.