1 ½ kg snøret oksesteg af bov eller klump
2 spsk smør til stegning
1 stort løg
2 laurbærblade
6-7 dl vand eller bouillon
Sauce:
6 dl siet stegesky
1 ½ dl fløde
saucejævner
kulør
Kompot:
5-6 stilke blegselleri
1 appelsin
3 dl brombær
1 spsk smør
evt. lidt sukker
Tilbehør
Pillekartofler
Timian
Smør
Akaciehonning
Drys stegen med peber og brun den grundigt på alle sider i smør i en stegepande.
Drys med lidt salt og tilsæt grofthakket løg og laurbærblade.
Spæd så med vand eller bouillon og lad stegen simre under låg i ca. 2 timer, bov skal stege lidt længere end klump.
Spæd evt. med mere væde undervejs og vend stegen et par gange.
Tag kødet op og hold det varmt under folie.
Sauce:
Kog den siede stegesky op med fløde, juster med saucejævner og kulør og kog saucen igennem under omrøring inden den smages til med salt og peber.
Kompot:
Varm snittet blegselleri, små appelsinstykker og brombær op i smør i en gryde, til bærrene moser let ud.
Smag til med salt, peber og evt. en smule sukker.
Skær stegen i tynde skiver og server disse sammen med den varme sauce og kompotten.
Giv kogte pillekartofler til, der er drysses med timian og varmet i smør og lidt honning.