Stegetid i trykkoger: 30 min.
# Ingredienser
750 g okseinderlår eller klump
salt, peber
100 g røget spæk i terninger
50 g smør
1 skivet løg
¼ selleri i små terninger
3 gulerødder i skiver
3 dl suppe eller bouillon
1 dl fløde (13%) eller piskefløde
3 spsk hvedemel
evt. kulør
* Tilberedning
Gnid kød stykket med salt og peber.
Rist spækterningerne gyldne i smørret.
Brun derefter kødstykket heri.
Tilsæt grønsagerne og hæld suppen (bouillonen) ved.
Læg låg på gryden og bring den på tryk.
Lad den stege i en halv time.
Tag trykket af gryden, hurtigt eller langsomt.
Tag kødstykket op og hæld fløden i.
Lad den koge med ganske kort.
Jævn skyen til sauce og smag til med salt og peber.
Skær kødet i skiver.
Hæld lidt af sauceblandingen ved og server resten til sammen med kogte kartofler.