1 kg oksegrydesteg af bov eller tykkam, snøret så den er lige tyk i hele længden
Brun stegen i fedtstoffet.
Tilsæt salt, peber og kogende vand.
Trykkog 50-60 min. - afkøl langsomt.
Svits imens det hakkede bacon i en anden gryde.
Tilsæt smør eller margarine og svits grønsagerne heri uden at brune.
Læg låg på gryden og lad det småkoge ca. 10 minutter uden ekstra væde.
Tag stegen op når den er stegt.
Kom de svitsede grønsager i skyen samt de flåede tomater og giv det et opkog.
Tilsæt hvidløg, citronsaft og piskefløde og lad saucen koge lidt ind.
Fjern snoren fra stegen og skær den i skiver.
Smag saucen til evt. med mere salt og citronsaft.
Hæld saucen i et halvdybt fad, læg kød skiverne taglagt heri og drys med hakket persille.
Server løse ris, kartoffelmos eller flûte til.