600 g skært oksekød i tern
100 g bacon
2-3 løg
1 ½ spsk paprika
1 tsk spidskommen
cayennepeber
2 peberfrugter
1 ds flåede tomater
1 spsk tomatpuré
1 dl cremefraiche
50 g margarine
Mos:
1 ½ kg kartofler
150 g smør
½ l. kogende mælk
Bacon skæres småt og svitses godt heri kommes løg, krydderier og peberfrugten.
Kødet skæres i tern 2x2 cm svitses i margarinen.
Løg og bacon hældes over kødet sammen med de flåede tomater.
Lad det simre ved svag varme til kødet er mørt ca. 45 min.
Kødet tages op og saucen jævnes med lidt hvedemel og cremefraiche, smages til.
Saucen hældes over kødet.
Kartoflerne skrælles og skæres i skiver, koges i rigelig vand uden salt. Hæld vandet fra, kartoflerne skall være helt tørre.
Pisk med håndmixer, tilsæt den kogende mælk, salt, peber og til sidst koldt smør.