2 kg oksehaler
75 g smør eller margarine
500 g små løg
500 g gulerødder
½ tsk karry
½ tsk mild paprika
¼ tsk basilikum
¼ tsk merian
1 fed hvidløg
1 spsk salt
500 g champignon
½ liter rødvin
1 ds tomater
hvedemel
Del halerne i ledene og brun dem i fedtstoffet.
Pil løgene og skær dem ud i kvarte.
Skrab gulerødderne og skær dem i skiver.
Svits løg og gulerødder i fedtstoffet.
Kom det hele i den gennemfugtede stegeso.
Bland krydderierne, juicen fra tomaterne og rødvinen og pres hvidløget i
blandingen.
Hæld det over halerne.
Retten mørner på 2-3 timer ved 200ºC.
Halerne skal være så møre, at kødet kan tages fra benene med en ske.
Kom de ituskårne champignon i sammen med tomaterne og lad dem stå ca. 5
minutter.
Er skyen blevet meget fed, skummes noget af fedtet fra.
Retten kan jævnes med hvedemel, men det er ikke nødvendigt.
Spis kartofler til.